Η διάθεση και ο κ.Ψ.

Στον από κάτω όροφο μένει ο κ.Ψ. Ο κύριος Ψ άνοιξε τα μάτια του για να αντικρύσει ένα υπέροχο πρωινό. Αποφάσισε να σηκώσει αυτήν την τρομερή καλή του διάθεση από το κρεβάτι και να την πάει στην κουζίνα να φτιάξει καφέ. Το σπίτι βέβαια, αντιθέτως από την διάθεση του, ήταν χάλια, και σαν αποτέλεσμα σκόνταψε στα δεκάδες πράγματα (που δεν θα έπρεπε, αλλά) βρίσκονταν στο πάτωμα του: βιβλία, εφημερίδες, μπουκάλια, υπολογιστές, μια κατσίκα, 1243215466356242 πιάτα σε μικρά μικρά κομματάκια, η χτεσινή του ψυχολογία, ρούχα και παπούτσια, υποσχέσεις, 2 μάλλον νεκρά καναρίνια, ένα σπασμένο κατσαβίδι και άλλα πολλά άγνωστης προέλευσης μη-ιπτάμενα αντικείμενα. Σκόνταψε σε όλα, αλλά δεν πτοήθηκε. Σκέφτηκε μάλιστα, ότι ήρθε ο καιρός να καθαρίσει το σπίτι του, να βελτιώσει λίγο την ποιότητα της ζωής του. Μετά όμως! Μετά τον καφέ, θα καταπιανόταν με αυτό το μεγαλεπήβολο σχέδιο ανανέωσης. Δυστυχώς στην κουζίνα, η διάθεση του ανακάλυψε ότι είχε τελειώσει ο καφές. Δεν τον πείραξε, όμως. Τα πουλάκια κελαηδούσαν εκεί έξω. Θα έβαζε το καπέλο και θα πήγαινε να αγοράσει. Και έτσι και έκανε. Βγήκαν έξω λοιπόν, πιασμένοι χέρι χέρι αυτός και η διάθεση του, σιγοτραγουδώντας... Φτάνοντας έψαξε τις τσέπες του. Είχε ξεχάσει τα λεφτά.
-Μήπως τα θυμήθηκες εσύ; Ρώτησε την διάθεση του, με το πλατύτερο του χαμόγελο.
Όχι ούτε και αυτή τα είχε πάρει. Δεν πείραζε όμως. Μια μικρή καθυστέρηση. Φτάνοντας στο σπίτι, η διάθεση, του έκλεισε πονηρά το μάτι:
-Ξέχασα τα κλειδιά μέσα στο σπίτι, του είπε. Μήπως τα θυμήθηκες εσύ;
Όχι ούτε αυτός τα είχε θυμηθεί.
-Τι κάνουμε τώρα, αναρωτήθηκε μεγαλοφώνως, κοιτώντας με μάτια γεμάτα ελπίδα και τσίμπλες, τη διάθεση.
Μα η διάθεση, δεν είχε διάθεση να περιμένει έξω από το σπίτι... Αγουροξυπνημένη... Χωρίς καφέ, αυτήν την υπέροχη μέρα... Παρέα με έναν τσιμπλίαρη... Του έδωσε ένα φιλί στο κούτελο και έφυγε σιγοτραγουδώντας.

No comments: